Karstulan 4 lk:t valtakunnallisen Yritys Hyvä -kilpailun voittoon

Julkaistu 20.04.2020

Karstulan 4lk:t valtakunnallisen Yritys Hyvä -kilpailun voittoon

Karstulan 4 -luokan oppilaat osallistuivat Yritys Hyvä –kilpailuun hyväntekeväisyysprojektilla, yhteislaulutapahtumalla, jonka tuotolla rakennettaisiin kaivo Intiaan. Tapahtuman vastuuopettajien Iina Sysimäen, Saara Lahden ja heidän oppilaidensa oli helppo valita projektinsa hyväntekeväisyyskohde. Karstulan perusopetuksessa lukuvuoden 2019-2020 teema on vesi ja oppilaat halusivat auttaa janoisia ihmisiä jossain päin maailmaa. Kohteeksi valikoitui Intia, sillä se on kärsinyt pitkään kuivuudesta ja on karstulalaisille entuudestaan tuttu maa aiemmista yhteistyöprojekteista. Sysimäki on myös itse vieraillut Intiassa ja nähnyt siellä todellisen tarpeen avulle.

Hyväntekeväisyystapahtuma onnistui hienosti. Kertyneet kaivorahat toimitti perille Hope to India, joka on suomalainen, yhteiskristillinen järjestö. Perillä Intiassa kaivon rakentamisen hoiti GTSSS-niminen järjestö. Kaivon rakentaminen toteutui nopeasti, sillä jo marraskuussa koululaiset saivat kiitospostia Intiasta. Postissa oli kuva kaivon avajaisista.

 

Menestystä Yritys Hyvä -kilpailussa 

Yritys Hyvä on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Kilpailun sisällöt ja tehtävät sopivat moneen eri oppiaineeseen. Jokainen kilpailuun osallistunut pääsee pohtimaan, mitä yrittäminen ja yritteliäisyys juuri itselle merkitsevät.

Tänä vuonna Yritys Hyvä -kilpailuun osallistui kaikkiaan 486 työtä. Jokaisella sarjalla oli oma monialainen esiraatinsa. Raati tutustui jokaiseen kilpailuun lähetettyyn työhön ja heidän arviointiensa pohjalta kilpailulautakunta teki lopulliset päätökset voittajista ja kunniamaininnan saajista. Palkintostipendejä jaettiin yhteensä 16 300 eurolla. Tolppilan koulun 4lk luokkaretkikassa kasvaa voiton myötä 1000 eurolla.

Yritys Hyvä kilpailun järjestää lapsi- ja nuorisotyön palvelujärjestö Opinkirjo. Opinkirjo ja sen edeltäjä Koulun Kerhokeskus tunnetaan parhaiten koululaisille jaettavista Hymy-veistoksista.

Uusi Yritys Hyvä 2021 -kilpailukausi starttaa Yrittäjän päivänä 5.9.2020.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta