Karstulan kunta osallistuu digitaalisen turvallisuuden TAISTO21-harjoitukseen

Julkaistu 18.11.2021

Karstulan kunta osallistuu digitaalisen turvallisuuden TAISTO21-harjoitukseen

Osallistumme Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen 18.11.2021. Valtakunnallinen TAISTO21 on tietosuoja- ja tietoturvaloukkauksia simuloiva harjoitus, joka auttaa kehittämään tietoturvallisuuden hallintaa, johtamista ja viestintää häiriötilanteissa.

Mahdollisuus kehittää ja testata digiturvan toimintamalleja

TAISTO-harjoituksen tavoitteena on kehittää digimaailman häiriötilanteiden hallintaa. Harjoituksessa pääsemme testaamaan ja kehittämään omia digiturvallisuuteen liittyviä toimintamallejamme, prosessejamme ja ohjeitamme. Harjoitus auttaa tunnistamaan kehitystarpeita ja parantaa harjoitustiimin kykyä toimia yhdessä.

Digiturvallisuuden edelläkävijät harjoittelevat digiturvaa säännöllisesti. Jatkuva harjoitteleminen on tärkeää, koska digitaalinen toimintaympäristö muuttuu koko ajan. Vain harjoittelemalla voimme varmistaa palveluiden turvallisuuden – sen, ettei tietojen eheys, luottamuksellisuus tai saatavuus vaarannu häiriötilanteessakaan.

Digiturvallisuus rakennetaan yhdessä

Neljättä kertaa toteutettava TAISTO on suunnattu erityisesti julkishallinnolle ja sen sidosryhmille, ja se on osallistujille maksuton. Viime syksynä TAISTOssa harjoitteli yhteensä 250 organisaatiota. Tänäkin vuonna harjoitukseen osallistuu monenlaisia toimijoita, kuten valtionhallinnon organisaatioita, oppilaitoksia, eri kokoisia kuntia sekä erilaisia yrityksiä. Näin harjoitus vahvistaa myös yhteiskunnan digiturvallisuutta kokonaisuutena.

TAISTO21-harjoituksen toteuttaa Digi- ja väestötietovirasto, joka on suunnitellut harjoituksen yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Kyberturvallisuuskeskuksen, tietosuojavaltuutetun toimiston, Valtorin ja Turvallisuuskomitean kanssa.

Lue lisää TAISTO21-harjoituksesta: https://dvv.fi/taisto 

#TAISTO21 @DVVfi

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta