KARSTULAN KUNTA VARAUTUU KORONA-EPIDEMIAAN (14.3. klo 18.45)

Julkaistu 13.03.2020

KARSTULAN KUNTA VARAUTUU KORONA-EPIDEMIAAN (14.3. KLO 18.45)

Kunnan valmiustasoa on kohotettu ministeriöiden ja kuntaliiton ohjeistuksen mukaisesti koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi. Toimenpiteiden tarkoituksena on suojata henkilöstöä ja väestöä.

Kunnan valmiustason nostossa varaudutaan tilanteeseen, jossa osa henkilöstöstä ja kuntalaisista joutuisi karanteeniin tai sairastuisi virukseen. Olennaista on, että asukkaiden kannalta tärkeimmät toiminnat pidetään yllä myös poikkeustilanteissa. Kaikkea ei-välttämätöntä toimintaa, joka edellyttää ihmisten lähikontaktia, tulee välttää.

Kunta on varautunut koulujen ja päiväkotien sulkemiseen, mikäli terveysviranomaiset tai valtiovalta niin määräävät. Karstulan kunnan johtoryhmä seuraa aktiivisesti tilannetta ja noudattaa valtioneuvoston ja THL:n ohjeistuksia tässä asiassa. Kunta toimii yhteistyössä SoTe kuntayhtymä Saarikan kanssa, joka on meillä asiasta vastaava terveysviranomainen.

 

Kuntayhtymä Saarikka on tänään päättänyt seuraavaa:

-Vierailut asumispalveluyksiköissä ja osastoilla kielletään toistaiseksi.
-Ikäihmisten hyvinvointineuvolat ja päiväkeskukset sekä vammaisten toimintakeskukset pidetään kiinni huhtikuun loppuun saakka.
-Muilta osin palvelut vielä ennallaan (vastaanottoja, kotikäyntejä yms. ei toistaiseksi rajoiteta).

www.saarikka.fi

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin toimintaohjeet löydät tästä.

 

Asiakaspalvelu ja tilaisuudet

Kunnan järjestämät tapahtumat, tilaisuudet, liikuntaryhmät, uimahallimatkat ja kansalaisopiston opetus perutaan toistaiseksi, kunnes toisin ilmoitetaan. Asianosaisille tiedotetaan asiasta erikseen. Vierailijaryhmiä ei oteta toistaiseksi vastaan kunnan toimipisteissä. Toimielinten kokoustaminen ratkaistaan lähiaikoina. Asiakaspalvelussa suosimme sähköpostia ja puhelinta.

Liikuntasalivuorot ovat seurojen käytössä normaalisti, mikäli toimintaa järjestetään. Muut kunnan toimipisteet ovat käytössä niin kauan, kunnes toisin ilmoitetaan.

Terveyskeskuksen kanttiini ja Himmelin kahvio rajataan vain henkilökunnan käyttöön.

Hyödyllisiä linkkejä koronaepidemiasta:

www.thl.fi

 

Yleisiä ohjeita

Tartuntojen vähentämiseksi tulee rajoittaa lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Kaikenlaista matkustamista suositellaan välttämään. Luovumme kättelystä tai muusta fyysisestä kosketuksesta tervehdittäessä. Paras keino estää viruksen leviämistä on huolellinen käsien pesu.

 

Lisätietoja:

Pekka Kanervio, kunnanjohtaja
p. 044 459 6602

Riikka Perkiö, hallinto ja henkilöstöpäällikkö
p. 044 459 6401

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta