Kouluruokailu

Kouluruokailu

Kouluruokailu on lain suoma etu, jota on tarjottu kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille jo vuodesta 1948 lähtien. Ruokailun tarkoituksena on opettaa lapsille ja nuorille terveellisiä ja monipuolisia ruokailutapoja, laajentaa makutottumuksia, opetella hyviä käytöstapoja sekä ylläpitää suomalaista ruokakulttuuria. Kouluruokailu on myös tärkeä lepo- ja virkistäytymishetki koulupäivän aikana.

Säännöllinen ruokailu auttaa jaksamaan ja keskittymään koulutyöhön sekä uusien asioiden oppimiseen. Lautasmallin mukaisesti koottu lounas kattaa noin kolmasosan päivittäisestä ravinnontarpeesta. Kouluateria on osa koulussa tapahtuvaa kasvatusta ja opetusta. Ruokailu täyttää ravitsemuksellisten tarpeiden lisäksi kasvatuksellisia, sosiaalisia ja esteettisiä tarpeita. Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan antamaa kouluruokasuositusta.

 

Kestävä kehitys kouluruokailussa

Kestävä kehitys on yksi tärkeistä arvoista ruokapalveluiden toteutuksessa ja suunnittelussa. Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaista, suomalaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Hankinnoissamme pyrimme ottamaan huomioon paikalliset toimijat ja tuottajat siinä määrin kuin se on mahdollista. Kestävän kehityksen linjausten myötä olemme vähentäneet turhaa veden ja pesuaineiden käyttöä esimerkiksi vähentämällä tarjottimien käyttöä.

 

Karstulan kunnan ruokapalveluiden ruokalistojen julkaisutapa on uudistunut ja toimii jatkossa myös entistä paremmin älypuhelimilla sekä tableteilla!

Jatkossa ruokalistat ovat näkyvissä JAMIX MENU sovelluksen kautta, josta pääsette näkemään viikoittain vaihtuvat ruokalistat. Sovelluksen kautta on nyt myös mahdollista päästä tutustumaan tarkemmin ruokien tuoteselosteisiin, ravintoainesisältöihin ja GDA-arvioihin.

Ruokalista avautuu aina kuluvan viikonpäivän kohdalta. Ruokalistoja voi selata 2 viikkoa eteen- ja taaksepäin yläreunassa keskellä olevilla nuolipainikkeilla (eteenpäin >, taaksepäin <). Lisäksi pääset ruokalistaa/ateriaa koskeviin tarkempiin tietoihin kuten ravintoainesisältöön, klikkaamalla kyseisen päivän ruokalistan päältä.

Kaikki ruokalistat ovat jatkossa luettavissa myös älypuhelimilla tai muilla mobiililaitteilla. Voit ladata maksuttoman JAMIX MENU mobiilisovelluksen puhelimeesi sovelluskaupasta (App Store, Google Play ja Windows Phone Store). JAMIX MENU -sovellusta käyttäviä ravintoloita voit hakea kätevästi joko listalta tai kartalta. Voit myös lisätä oman ravintolasi suosikkitietoihisi, jolloin pääset aina helposti ja suoraan kyseisen ravintolan ruokalistalle.

Karstulan ruokapalveluiden ravintola löytyy sovelluksesta nimellä: Karstula/Ruokapalvelut

Alla olevasta linkistä pääset kurkistamaan suoraan Karstulan ruokapalveluiden ruokalistaa eri yksiköihin tuleville viikoille.

Karstulan kunnan ruokalistat löydät alla olevasta linkistä:

https://fi.jamix.cloud/apps/menu/?anro=97279

Huomioitavaa, että etenkin näin poikkeuksellisina aikoina muutokset ruokalistoilla ovat mahdollisia.

Heli Pekkanen

vt. Ruokapalvelupäällikkö

044 459 6690

Yksikkö

Ruoka- ja siivouspalvelut

Hae sivustolta