Ruokapalvelut

Ruokapalvelut

Karstulan ruokapalveluiden toiminta-ajatuksena on tuottaa maukkaita, laadukkaita ja ravitsemussuositusten mukaisia aterioita, jotka tuotetaan asiakaslähtöisesti, tehokkaasti sekä taloudellisesti. Yhtenäiskoulun keittiössä ruokaa valmistetaan päiväkoteihin, yhtenäiskouluun, soteku-keskuksen osastolle, Villa Tolppilan asukkaille, toimintakeskukseen, Himmelin henkilöstöruokailuun sekä ateriapalvelun kotiasiakkaille.

 

Kouluruokailu on lain suoma etu, jota on tarjottu kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille jo vuodesta 1948 lähtien. Ruokailun tarkoituksena on opettaa lapsille ja nuorille terveellisiä ja monipuolisia ruokailutapoja, laajentaa makutottumuksia, opetella hyviä käytöstapoja sekä ylläpitää suomalaista ruokakulttuuria. Kouluruokailu on myös tärkeä lepo- ja virkistäytymishetki koulupäivän aikana.

Säännöllinen ruokailu auttaa jaksamaan ja keskittymään koulutyöhön sekä uusien asioiden oppimiseen. Lautasmallin mukaisesti koottu lounas kattaa noin kolmasosan päivittäisestä ravinnontarpeesta. Kouluateria on osa koulussa tapahtuvaa kasvatusta ja opetusta. Ruokailu täyttää ravitsemuksellisten tarpeiden lisäksi kasvatuksellisia, sosiaalisia ja esteettisiä tarpeita. Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan antamaa kouluruokasuositusta.

 

Kestävä kehitys on yksi tärkeistä arvoista ruokapalveluiden toteutuksessa ja suunnittelussa. Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaista, suomalaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa pyrkien hyödyntämään paikallisia tuottajia ja toimijoita. Toimintamme kehittyy jatkuvasti ja otamme entistä laajemmin huomioon kestävän kehityksen ja ekologiset ratkaisut. Kestävän kehityksen linjausten myötä olemme mm. vähentäneet turhaa veden ja pesuaineiden käyttöä esimerkiksi poistamalla tarjottimet käytöstä.

 

Karstulan ruokapalveluiden ruokalistat ovat näkyvissä JAMIX MENU sovelluksen kautta, josta pääsette näkemään viikoittain vaihtuvat ruokalistat. Sovelluksen kautta on nyt myös mahdollista päästä tutustumaan tarkemmin ruokien tuoteselosteisiin, ravintoainesisältöihin ja GDA-arvioihin.

Karstulan ruokapalveluiden ravintola löytyy sovelluksesta nimellä: Karstula/Ruokapalvelut

Tästä pääset kurkistamaan suoraan Karstulan ruokapalveluiden ruokalistaa eri yksiköihin tuleville viikoille.

 

Heli Pekkanen

Ruokapalvelupäällikkö

044 459 6690

Yksikkö

Karsera Oy

Palautteesi on tärkeä - se auttaa meitä kehittymään

Hae sivustolta