Kouluruokailu

Kouluruokailu

Kouluruokailu on lain suoma etu, jota on tarjottu kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille jo vuodesta 1948 lähtien. Ruokailun tarkoituksena on opettaa lapsille ja nuorille terveellisiä ja monipuolisia ruokailutapoja, laajentaa makutottumuksia, opetella hyviä käytöstapoja sekä ylläpitää suomalaista ruokakulttuuria. Kouluruokailu on myös tärkeä lepo- ja virkistäytymishetki koulupäivän aikana.

Säännöllinen ruokailu auttaa jaksamaan ja keskittymään koulutyöhön sekä uusien asioiden oppimiseen. Lautasmallin mukaisesti koottu lounas kattaa noin kolmasosan päivittäisestä ravinnontarpeesta. Kouluateria on osa koulussa tapahtuvaa kasvatusta ja opetusta. Ruokailu täyttää ravitsemuksellisten tarpeiden lisäksi kasvatuksellisia, sosiaalisia ja esteettisiä tarpeita. Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan antamaa kouluruokasuositusta.

 

Kestävä kehitys kouluruokailussa

Kestävä kehitys on yksi tärkeistä arvoista ruokapalveluiden toteutuksessa ja suunnittelussa. Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaista, suomalaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Hankinnoissamme pyrimme ottamaan huomioon paikalliset toimijat ja tuottajat siinä määrin kuin se on mahdollista. Kestävän kehityksen linjausten myötä olemme vähentäneet turhaa veden ja pesuaineiden käyttöä esimerkiksi vähentämällä tarjottimien käyttöä.

 

Katso tästä kouluruokailun Facebook-sivut

Heli Pekkanen

vs. ruokapalveluesimies

0444596472

Yksikkö

Ruokapalvelut

Jonna Kinnunen

Ruokapalvelupäällikkö

0444596690

Yksikkö

Ruoka- ja siivouspalvelut

Hae sivustolta