Koronatiedote 10.12.

Julkaistu 10.12.2020

Koronatiedote 10.12.

Karstulan kunnan alueella koronatartuntojen määrä on nousussa ja tänään karanteenissa on noin 40 kunnan asukasta. Tilanne on pahentunut hyvin nopeasti, mutta altistuneet on edelleen saatu kartoitettua.

Olemme 2.12. julkaiseet kunnan sivulla AVIn suosituksen, jossa annetaan vahva maskisuositus aikuisille ja yli -15 vuotiaille keskiviikosta 2.12. alkaen maanantaihin 22.12. saakka.

Maskeja suositellaan käytettävän:

  • Aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee myös ulkoilmassa olevia tapahtumia, joissa on mukana yli kymmenen ihmistä.
  • Julkisilla tiloilla tarkoitetaan laajasti mm. kauppoja, pankkeja, kirjastoja ja muita vastaavia sisätiloja.
  • Muita julkisiksi tiloiksi luettavia ovat kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat.
  • Lukiossa
  • Joukkoliikenteessä
  • Matkalla näytteenottoon koronavirustestiin sekä ennen testituloksen valmistumista aina, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kunta suosittelee perustuen AVI:n antamaan määräykseen, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä ja suositus on voimassa 21.12.2020 saakka. Yksityistilaisuuksia ovat kaikki yksityisluonteiset tapahtumat, jotka eivät ole yleisölle avoimia. Yksityisiä tilaisuuksia ovat esimerkiksi syntymäpäiväjuhlat ja yksityiset illanvietot.

Lisää ohjeita löytyy aikaisemmasta koronatiedotteesta.

Tauti näyttää tällä hetkellä Suomessa leviävän myös vanhushuoltoyksiköihin. Koska tähän riskiryhmään kuuluvat ovat kaikkein suurimmassa vaarassa, tulee heitä erityisesti suojella. Pyydämme ottamaan tämän huomioon toiminnassanne.

Seuraamme tarkasti tilanteen kehittymistä ja uusi tiedote annetaan heti, jos tilanne muuttuu.

 

Pekka Kanervio,
kunnanjohtaja

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta