Koronatiedote 15.1.2021

Julkaistu 15.01.2021

Koronatiedote 15.1.2021

Karstulan kunnan ja lähikuntien alueella koronatilanne on rauhallinen. AVI on kuitenkin todennut, että on tärkeää noudattaa tiukkoja rajoituksia uuden virusmuunnoksen leviämisen estämiseksi.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 14.1.2021 päätöksen, jonka mukaan kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on edelleen kielletty. Päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Päätös on voimassa 8.2.2021 saakka.

AVI:n toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, niissä kuitenkin suositellaan myös 10 hengen ylärajaa.

Karstulan kunta jatkaa vahvaa etätyösuositusta myös 15.1.2021 jälkeen, jotta kontaktien määrä ei lisääntyisi työpaikoilla hallitsemattomasti. Kunnantalo Himmeli pidetään suljettuna. Asiakastapaamiset toteutetaan sähköisesti.

Johtoryhmä haluaa myös painottaa suositusta maskien käytöstä kaikilla julkisilla paikoilla. Koulussa maskisuositus koskee edelleen yli 15 vuotiaita.

 

Muu vapaa-ajan toiminta

  • Kirjasto pidetään auki, mutta satutunnit ja lukupiirit eivät kokoonnu.
  • Nuorisotalo on auki 18.1. alkaen ma-to 14-16 ja 17-20. Perjantaisin talo on suljettu.
  • Liikuntahalli on auki. Ryhmien harrastuksissa tulee kuitenkin huomioida AVI:n kokoontumisrajoitukset.
  • Kunnan ohjatut senioreiden ulkoliikuntaryhmät eivät kokoonnu toistaiseksi.
  • Karstulan uimahallikuljetuksia ei järjestetä 15.1.-8.2.2021 välisenä aikana.
  • Kansalaisopiston kurssien tilanne tarkennetaan ryhmäkohtaisesti ja toimenpiteet tiedotetaan osallistujille. Osa kursseista siirretään verkon kautta toteutettavaksi.

 

Edelleen paras tapa estää koronaviruksen leviäminen on huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Muistetaan turvaväli ja käytetään kasvomaskia julkisilla paikoilla. Maskin käyttöä suositellaan myös ulkotiloissa silloin, kun turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Kun noudatetaan huolellisesti rajoituksia ja suosituksia, on mahdollista, että kevään aikana päästään eroon tiukoista rajoituksista.

 

https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta