Koronatiedote 2.12.

Julkaistu 02.12.2020

SUOSITUKSET AVIN 1.12. ANTAMIEN MÄÄRÄYSTEN PERUSTEELLA

Karstulassa annetaan vahva maskisuositus aikuisille ja yli -15 vuotiaille keskiviikosta 2.12. alkaen maanantaihin 22.12. saakka

Maskeja suositellaan käytettävän:

 • Aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee myös ulkoilmassa olevia tapahtumia, joissa on mukana yli kymmenen ihmistä.
 • Julkisilla tiloilla tarkoitetaan laajasti mm. kauppoja, pankkeja, kirjastoja ja muita vastaavia sisätiloja.
 • Muita julkisiksi tiloiksi luettavia ovat kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat.
 • Lukiossa
 • Joukkoliikenteessä
 • Matkalla näytteenottoon koronavirustestiin sekä ennen testituloksen valmistumista aina, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

 

Kunnan johtoryhmä on 2.12. kokouksessaan linjannut seuraavaa:

Kunta suosittelee perustuen AVI:n antamaan määräykseen, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä ja suositus on voimassa 21.12.2020 saakka. Yksityistilaisuuksia ovat kaikki yksityisluonteiset tapahtumat, jotka eivät ole yleisölle avoimia. Yksityisistä tilaisuuksista ovat esimerkiksi syntymäpäiväjuhlat ja yksityiset illanvietot.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päätöksellään 1.12.2020 kieltänyt tartuntatautilain 58:n 1 momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, mutta linjannut samalla, että Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien alueella voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Määräys on voimassa ajalla 2.12.–21.12. Kaikkien toimijoiden (ml. yhdistykset ja seurakunnat) tulee noudattaa tätä määräystä Karstulassa.

 

Harrastustoiminta

 • Avin määräysten mukaisesti, sisätiloissa tapahtuva yli 18-vuotiaiden liikunta suositellaan keskeytettäväksi määräajaksi (2.12.-21.12.2020).
 • Karstulan liikuntahalli suljetaan harrastetoiminnalta 3.12. alkaen ja salivuorot jatkuvat aikaisintaan 11.1.2021. Peruutukset huomioidaan salivuorojen laskutuksessa.
 • Julkisten tilojen käytössä tulee aina huolehtia siitä, että osallistujien ja seurueiden on mahdollista välttää lähikontakti.

 

Muuta

Koulujen toiminta jatkuu lähiopetuksena kaikkien luokkien osalta.

Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä tarvittaessa pystytään tekemään nopeita ratkaisuja tilanteen niin vaatiessa.

Kirjasto pidetään auki.

Karstulassa taloudellisesti heikossa asemassa olevilla on mahdollisuus noutaa 2 kpl kangasmaskeja Asiointipisteeltä (osoite: Virastotie 5, 43500 Karstula)

Käsi- ja yskimishygienia – asiaa on korostettu Suomessa koko epidemian ajan, koska sillä on kaikkein olennaisin merkitys viruksen etenemisen estämisessä. Käsien pesu saippualla riittävän usein on tehokkain suojautumiskeino.

 

Näiden ohella kunnan omassa toiminnassa:

 • Vahvistetaan etätyösuositusta työntekijöille ja esimiehille
 • Toimielimet kokoontuvat loppuvuoden aikana sähköisesti

 

Karstulan Kunnan
johtoryhmä

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta