KORONAVIRUS: VALTIONEUVOSTON TOIMINTAOHJEITA (18.3. klo 15.15)

Julkaistu 18.03.2020

KORONAVIRUS: VALTIONEUVOSTON TOIMINTAOHJEITA (18.3. klo 15.15)

Kunnan valmiusjohtoryhmä siirtyy tämän päivän kokouksen jälkeen ylläpitovaiheeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että valmiusjohtoryhmä kokoontuu tästä eteenpäin päivittäin klo 8.30 sähköiseen tilannekatsaukseen. Katsauksessa käydään läpi tilanteen kehittyminen, mahdolliset muutokset ja toimenpiteet. Tiedotteita toiminnoista julkaistaan vain, jos jokin asia muuttuu. Muutoin voimassa on viimeisin tiedote, mikä kustakin asiasta on annettu. Kaikki kunnan tekemät tiedotteet ja ohjeistukset löytyvät kunnan internetsivuilta www.karstula.fi/uutiset

 

Valtioneuvoston toimintaohje on, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan.

Toimintaohje kehottaa yli 70-vuotiaita välttelemään väkijoukkoja ja julkisia paikkoja mahdollisuuksien mukaan. Kyseessä ei ole kielto, vaan enemmänkin painava suositus. Yli 70-vuotiaat päättävät viime kädessä itse, miten tiukasti he toimintaohjetta noudattavat.

Ulkoileminen on sallittua ja myös erittäin suotavaa, jos on sitä harrastanut. Välimatkaa vastaantulijoihin on hyvä kuitenkin pitää. Karanteeni on aina viranomaispäätös, eikä tässä ole sellaisesta kyse.

Kaupassa ja apteekissa saa käydä. Kauppa ja apteekkipalveluissa ei suositella asioimaan kuitenkaan ruuhka-aikoina. Kannattaa muistaa ehdottomasti hyvä käsihygienia ja pitää välimatkaa kaupassa asioiviin muihin ihmisiin.

Ruoka- ja apteekkipalveluita voi myös tilata suoraan kotiin ja ennen kaikkea kannattaa pyytää läheisiä auttamaan niiden hoitamisessa.

Karstulassa K-Market Mansikassa onnistuu mahdolliset tilinavaukset puhelimitse p. 040 672 0888 ja ruokaostosten kotiinkuljetuspalvelua järjestävät kunnan asiointikyytiaikataulujen mukaisesti Taksi- ja Tilausliikenne Honkonen.


Reitit ja aikataulut:

  • Kiminki – Purola- Ruukintie (tiistai ja perjantai)
  • Pääpohja – Oinoskylä – Lahdenkylä – Vastinki – Humppi (maanantai ja torstai)
  • Isokylä – Ahovastinki – Teerilampi – Syrjämäki (maanantai ja torstai)
  • Autio – Kangasaho – Kaihlamäki (tiistai ja perjantai)
  • Ratula – Luksanmäki – Anttila (keskiviikko)
  • Mustapuro – Kortejärvi – Vahanka – Laikka – Unikonsalmi (maanantai ja torstai)
  • Rantakylä – Autiomäki – Jyväslahti – Pääjärvenmäki (keskiviikko)
  • Kirkonkylän lähialueet (tiistai ja perjantai)

Tavarantoimitus yhteydenotot:
Ari Honkonen p. 040 587 3270
Marja-Leena Honkonen p. 040 539 2311

 

Jos kontakteja muihin ihmisiin haluaa välttää, niin ruokakassit voi aina pyytää jättämään oven ulkopuolelle.

Kunta suosittaa lisäksi, että ikääntyneet eivät luovuta rahojaan tai omia pankkikortteja apua tarjoaville tuntemattomille henkilöille!

 

TOIMINTAOHJE PALVELUNTUOTTAJILLE

Kunta ohjeistaa kotiin palveluja vievien yrittäjien kiinnittävän huomiota siihen, että asiakkaiden luokse mennään vain terveenä, asiakastyössä kiinnitetään erityisesti huolta hyvään käsi- ja yskimishygieniaan ja mahdollisuuksien mukaan pidetään yli 70-vuotiaisiin asiakkaisiin hieman välimatkaa tartuntojen ehkäisemiseksi.

 

KARSTULAN NEUVONTAPUHELIN NUMEROSSA 044 459 6510 (avoinna ma-pe klo 9-15)

Neuvontapuhelin on tarkoitettu niille kunnan asukkaille, joilla on esimerkiksi kotikaranteenin vuoksi vaikeuksia ruokaostosten tai lääkkeiden hankinnassa.

Neuvontapuhelin ei vastaa terveyttä tai sairautta koskeviin kysymyksiin.

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta