Selvennyksiä koulualueen liikenteeseen

Julkaistu 06.10.2021

Selvennyksiä koulualueen liikenteeseen

Koulun edustaja ja teknisen toimen edustajat kokoontuivat tänään koulun piha-alueelle pohtimaan liikenteen ”kipukohtia” ja seuraaviin asioihin on tulossa muutoksia. 

– Koulutien puoleista (uusi) sisäänajoliittymää laajennetaan. Risteykseen tulee liikennemerkki: vain päiväkodin saattoliikenne ja henkilökuntaparkki 

– Päiväkodin saattoliikennepaikkaan tulee asfalttiin maalaukset, jotka selventävät ajosuuntaa ja miten siihen parkkeerataan.

Koululaisten saattoliikenne:
Huoltajat, jotka saattavat autoilla lapsiaan kouluun, käyttävät vain levikkeitä ja linja-autopysäkkejä, jotka ovat Koulutien varressa. Pysäkeiltä pääsee turvallisesti jalankulkuväyliä koulun piha-alueille. Kirjaston parkkipaikka on myös käytössä.

Suotavaa myös on, että koulukuljetuksia käytetään, koska ne ovat lakisääteisiä ja järjestettävä oppilaille joiden koulumatkat ylittävät kuljetusperiaatteiden mukaiset kilometrimäärät. Näin myös vähennämme koulualueen autoliikennettä.

Parkkipaikka, joka jää kirjaston ja liikuntahallin väliin, on tarkoitettu opiskelijapaikoitusalueeksi ja kuntosalin käyttäjille päiväaikaan. Tälle pysäköintialueelle ei saattoliikennettä!

Koululaisten kulkeminen piha-alueelle tapahtuu kevyenliikenteen väyliä. Heikkilänmäen suunnalta tulevat siirtyvät piha-alueelle kirjaston vieressä olevaa väylää pitkin. Keskustan suunnalta tuleva reitti on liikuntahallin työmaan vuoksi nyt osittain aitauksen sisällä. Tähän pyritään saamaan muutos, sillä nyt oppilaat helposti kulkevat paikoitusalueen läpi. Toivomme, että saamme luvan aidan siirtoon tai sitten ainakin niin, että kävely/pyöräreittiin tulee ohjaus aidan vierustaa pitkin kevyen liikenteen väylälle. Koulutien ylityksissä pitää käytttää suojatietä.

Mopoparkki löytyy liikuntahallin pohjoispäädystä ja kulku sinne jäähallin puoleisesta liittymästä. Pyöräparkkeihin koulun pihaan siirrytään yllämainittuja kevyenliikenteen väyliä.

Kuljetusoppilaat: Taksi- ja linja-autoliikenne jatkuu tämän hetken järjestelyillä (siihen saakka kunnes jäähallin pihasta poistuu muu työmaaliikenne). 

Henkilökunnan tulee käyttää vain heille määrättyä parkkialuetta.

Opettajat näyttävät oppilaille kevyenliikenteenväylät, joita pitkin piha-alueelle siirrytään.

Ei jalankulkua parkkialueiden läpi.

Heijastimet käyttöön! 

 

Lisätietoja:
Jaana Talja-Latvala, rehtori
p. 044 459 6661

Ville Jäntti, kiinteistöinsinööri
p. 044 459 6625

Jorma Haataja, yhdyskuntateknikko
p. 044 459 6626

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta