Talon poltto -harjoitus Karstulassa

Julkaistu 11.12.2023

Tiedoksi

Keski-Suomen pelastuslaitoksella on suunnitteilla järjestää polttoharjoitus Karstulassa Kivijärventie 531 A osoitteessa. Harjoituspäiväksi on suunniteltu 16.12.2023, jolloin pelastuslaitos harjoittelee huoneistopalon erilaisia sammutus- ja savusukellustekniikoita purkukuntoisessa rakennuksessa. Harjoituksen yhteydessä kiinteistö poltetaan hallitusti maan tasalle. Harjoitus voidaan tarvittaessa myös perua esimerkiksi sääolosuhteiden vuoksi tai muun ennalta arvaamattoman syyn vuoksi.

Harjoitus aiheuttaa poltettavan kiinteistön lähistöllä jonkin verran liikenne- ja savuhaittaa, joten harjoituskohteen lähistöllä on syytä välttää turhaa liikennöintiä. Välittömän vaaran alue (harjoituskohteen ympäristö ja tiestö) tullaan eristämään ja ulkopuolisten pääsy kohteeseen estetään.

Keski-Suomen pelastuslaitos vastaa harjoituksen suunnittelusta, toteutuksesta sekä tiedotuksesta alueen lähiasukkaille, viranomaisille ja median edustajille.

Lupa-asioissa kohteen omistaja on ollut yhteydessä rakennus- ja ympäristöviranomaisiin. Poltolle ei ole nähty esteitä.

Kiinteistön omistaja ja Keski-Suomen pelastuslaitos ovat tehneet luovutussopimuksen, jonka perusteella rakennus luovutetaan pelastuslaitoksen harjoituskäyttöön ja hävitettäväksi polttamalla. Jälkivartioinnista ja palojätteiden siivoamisesta huolehtii kiinteistön omistaja.

 

Lisätietoja harjoituksesta antaa:

Samuel Leppämäki
palomestari
0400 327 345
samuel.leppamaki@pelastustoimi.fi

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta