Hyödyllisiä linkkejä

Hauskoja ja hyödyllisiä linkkejä

Kirjasampo
Kirjallisuuden verkkopalvelu. Tietoja kirjoista, kirjailijoista ja kirjallisuustapahtumista. Lukuvinkkejä, kirjallisuusaiheisia videoita ja artikkeleita. Laaja linkkikokoelma muista kirjallisuus- ja kirja-aiheisista sivustoista.

Kirjastot.fi
Kirjastojen asiakkaille ja ammattilaisille suunnattu sivusto, jossa voi hakea aineistoja eri kirjastoista, katsoa kirjastojen nettitv:tä ja esittää kysymyksiä kirjastonhoitajalle.

Lukulamppu
Kirjanystävien kohtaamispaikka, jossa käsitellään sekä uutuuskirjoja että klassikoita. Lisäksi kirjailijahaastatteluita ja kurkistuksia kirja-alan tapahtumiin ja ilmiöihin.

Oulun kaupunginkirjaston Kirjametro
Runsaasti lukuvinkkejä eri genreistä hauskasti metrokartan muodossa. Aikuisten metrokartan lisäksi sivulta löytyy oma metrokartta nuorille sekä sarjakuvan lukijoille.

 

Lapsille ja nuorille

Iltasatu.org
Iltasatu-yhdistyksen ylläpitämä lastensatufoorumi, jossa voi lukea lastenkirjoja e-kirjoina ilmaiseksi. Palvelu sisältää paljon tekijänoikeuksista vapautuneita klassikkosatuja sekä antaa uusille lastenkirjojen tekijöille mahdollisuuden julkaista satuja ilman painatus- ja markkinointikustannuksia.

Lastenkirjainstituutti
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä lastenkirjataiteen tiedotuskeskus ja erikoiskirjasto.

Lue lapselle
Kirjavinkkejä ja lorupankki eri-ikäisille lapsille. Lukemiseen liittyvää faktatietoa vanhemmille ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille.

Lukemo
Lastenkirjainstituutin yllapitämä portaali, jossa esitellään kaikki Suomessa julkaistut uudet lasten- ja nuortenkirjat alkaen vuodesta 2018.

Lukufiilis
Nuorten oma kirjallisuuslehti, jota tekevät 13-18-vuotiaat ympäri Suomen.

Lukukeskus
Tietoa lukemisesta ja lukutaidosta vanhemmille ja lasten parissa työskenteleville.

Sivupiiri / Kirjasampo
Kirjasammon alainen sivusto, jossa käsitellään lasten- ja nuortenkirjallisuutta.

Ylen Oppiminen-sivusto
Digitreenejä, mediatietoa ja elämäntaitoja nuorille.

Hae sivustolta