Omatoimikirjasto

Omatoimikirjasto

Tervetuloa tutustumaan  omatoimikirjastoon videon muodossa!

Käsikirjoitus Venla Valtonen, ohjaus ja kuvaus Eerik Lappalainen. Rooleissa Venla Valtonen ja Miska Lahtinen.

 

Karstulan omatoimikirjastossa voit asioida silloinkin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimikirjasto on käytettävissäsi joka päivä klo 7-21, myös sunnuntaisin ja juhlapyhinä.

Palvelut omatoimiaikana:

•              Palautus ja lainaus automaateilla
•              Varausten nouto
•              Lehtilukusali
•              Asiakastietokoneet
•              Tulostus, kopiointi ja skannaus

Omatoimikirjastossa asioidaksesi sinun tulee käydä henkilökohtaisesti kirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimus, jossa hyväksyt omatoimikirjastossa asioinnin ehdot. Ilman sopimuksen allekirjoittamista ei omatoimiajalla pääse kirjastoon sisälle. Alle 18-vuotiaille voidaan tehdä oma asiakassopimus huoltajan suostumuksella. Huoltajan tulee henkilökohtaisesti käydä kirjastossa allekirjoittamassa alaikäisen sopimus. Alle 7-vuotiaille ei omaa sopimusta tehdä, vaan he voivat asioida omatoimiajalla vain huoltajan seurassa. Asiakassopimuksen sisältöön voit tutustua tämän sivun lopusta.

Jokaisen omatoimikirjastossa asioivan tulee itse kirjautua sisään omalla kirjastokortillaan ja PIN-koodillaan. Ulkopuolisten päästäminen kirjastoon omatoimiajalla on kiellettyä. Jos rikot kieltoa ja päästät omilla tunnuksillasi muita sisään, olet vastuussa myös heidän tekemisistään.

Kirjastossa asiointia valvotaan tallentavalla kameravalvonnalla. Poistu kirjastosta ennen omatoimiajan päättymistä. Omatoimiajan päättymisestä ilmoitetaan kuulutuksin. Varmista poistuessasi, että ulko-ovi menee lukkoon.

 

Omatoimikirjaston asiakassopimus

Omatoimikirjaston käyttö edellyttää voimassaolevaa Keski-kirjastojen kirjastokorttia ja käyttöoikeutta. Asiakkaan tulee käydä henkilökohtaisesti kirjastossa allekirjoittamassa omatoimikirjaston asiakassopimus. Alle 18-vuotiaille voidaan tehdä oma asiakassopimus huoltajan suostumuksella. Huoltajan tulee henkilökohtaisesti käydä kirjastossa allekirjoittamassa alaikäisen sopimus. Alle 7-vuotiaille ei omaa asiakassopimusta tehdä, vaan he asioivat omatoimiajalla huoltajansa seurassa.

Kun asiakas kirjautuu sisään omatoimikirjastoon, hänen kirjautumistietonsa tallennetaan kirjaston tietokantaan. Omatoimikirjaston käyttöoikeus on henkilökohtainen. Ulkopuolisten päästäminen kirjastoon omatoimiajalla on kiellettyä. Jos asiakas rikkoo kieltoa ja päästää ulkopuolisia kirjastoon omilla tunnuksillaan, hän on vastuussa myös heidän tekemisistään. Kirjaston tiloissa on tallentava kameravalvonta. Asiakkaiden on poistuttava kirjastosta ennen omatoimiajan päättymistä ja katsottava, että ulko-ovi tulee omatoimiajalla lukkoon.

Asiakas sitoutuu maksamaan omatoimiajalla ottamansa kopiot ja tulosteet sekä poistokirjat. Asiakkaan tulee viipymättä ilmoittaa kirjastoon yhteystietojensa muuttumisesta ja kirjastokorttinsa katoamisesta. Siihen saakka, kun asiakas ilmoittaa kirjastolle korttinsa katoamisesta, asiakas on korvausvelvollinen myös niistä vahingoista, jotka ovat aiheutuneet ulkopuolisen käyttäessä asiakkaan korttia.

Asiakas sitoutuu noudattamaan Keski-kirjastojen käyttösääntöjä ja asioimaan kirjastossa niin, ettei aiheuta häiriötä muille asiakkaille eikä vahingoita kirjaston tiloja tai kokoelmia. Asiakas sitoutuu pitämään kirjaston tilat siistinä ja hyvässä järjestyksessä. Asiakas on velvollinen korvaamaan kaikki aiheuttamansa vahingot. Asiakas sitoutuu ilmoittamaan kaikista häiriöistä ja ongelmista kirjastolle.

Omatoimikirjaston käyttöehtojen tai Keski-kirjaston käyttösääntöjen rikkomisesta seuraa omatoimikirjaston käyttöoikeuden menetys. Karstulan kirjastolla on oikeus muuttaa omatoimikirjaston käytön ehtoja ja sääntöjä. Muutoksista ilmoitetaan asiakkaille sekä kirjaston tiloissa että kirjaston sosiaalisessa mediassa.

Hae sivustolta