Neljän Koon tarinatalkoot

Neljän Koon tarinatalkoot

Neljän koon tarinatalkoot on Karstulan, Kannonkosken, Kyyjärven ja Kivijärven harrastajakirjoittajien hanke, johon on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitus vuoden 2019 loppuun saakka. Hankkeen koordinaattorina toimii FT, kirjoittajaohjaaja Irma Hirsjärvi, ja hankkeen hallinnoinnista vastaa Karstulan kulttuuripalvelut.

Luovan kirjoittamisen ryhmät kokoontuvat joka toinen viikko, ja yleisölle avoimia sanataidetapahtumia on järjestetty keväästä 2018 lähtien. Mukaan ryhmiin pääsee milloin vain. Karstulan kirjoittajaryhmä kokoontuu Kruukkilassa, Kyyjärven ja Kivijärven kirjoittajat kokoontuvat ko. kuntien kirjastoissa. Kannonkoskella on myös vapaamuotoisia tapaamisia ilman hankkeen koordinointia. Ryhmiin osallistuvat kirjoittajat voivat pyytää palautetta teksteilleen myös kahdenkeskisen keskustelun muodossa. Syksyllä 2019 hankkeessa mukana olevien kirjoittajien teksteistä ilmestyy antologia.

Lisätietoja Neljän koon tarinatalkoista: hankekoordinaattori Irma Hirsjärvi,  puh 050-5915461, hirsjarvi(at)gmail.com

 

 

  Tarinatalkoiden tulevaa toimintaa

Kesällä 2019 kirjoittajaryhmäläisiä tavattavissa:

– su 7.7. Kumpulan koululla Kumpulan kyläkirjan julkistamistilaisudessa

– la-su 13.-14.7. Kannonkosken kylätapahtumassa ja saariretkellä

– su 21.7. Viispiikkisen 75-vuosijuhlassa Karstulassa

Tarinatalkoot junioreille – Kirjoittamisen tiiviskurssi koululaisille (8-16v)

Kurssin vetäjänä toimii FT, kirjoittajaohjaaja Irma Hirsjärvi

Tule mukaan oppimaan taitoja tarinoiden kirjoittamiseen ja kiehtovaan kielenkäyttöön! Kurssi on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Neljän Koon Tarinatalkoot –hanketta, jossa Karstulan, Kyyjärven, Kivijärven ja Kannonkosken alueella kirjoittamisesta kiinnostuneille järjestetään sanataiteen ohjausta ja verkostoitumismahdollisuuksia. Juniorien tiiviskurssille voi osallistua myös ilman aiempaa kokemusta tarinoiden kirjoittamisesta. Työskentely tiiviskurssin aikana toteutuu sekä pienryhmissä että vetäjän antamaan henkilökohtaiseen ohjaukseen perustuen.

Aika: 4.ja 6.6.2019 klo 10-16. HUOM! 5.6. on itsenäisen työskentelyn päivä.

Paikka: c/o Erja Taipale, Jyväslahdentie 66, Karstula

Kustannukset: Kurssi on osallistujille maksuton eikä sisällä ruokailuja.

Mukaan mahtuu kuusi osallistujaa.

Lisätietoja: Mukaan hyvä kynä ja lehtiö. Olemme sään salliessa myös ulkona. Retkieväät mukaan.

Kirjoittajaryhmät syyskaudella 2019

Aloituskokoontumiset Karstulassa 6.8. klo 15.30 Kruukkilassa, Kyyjärvellä 6.8. klo 18 kirjastolla ja Kivijärvellä 7.8. klo 16.00 kirjastolla. Myös uusia ryhmiä voidaan perustaa tarpeen mukaan.

Syyslomalla 2019 (vko42) tullaan pitämään kaksi kirjoittajaleiriä 16-24-vuotiaille harrastajakirjoittajille. Leirit ovat osallistujille maksuttomia, tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Ilmoittautumislinkki avataan viikolla 24, lisätietoja antaa hankekoordinaattori Irma Hirsjärvi,  puh 050-5915461, hirsjarvi(at)gmail.com

 

 

Irma Hirsjärvi

Hankekoordinaattori

050 591 5461

Hae sivustolta