Yhtenäiskoulu rakentuu turvallisesti sateessakin

Julkaistu 23.10.2020

Yhtenäiskoulu rakentuu turvallisesti sateessakin

Karstulaan rakennetaan uutta yhtenäiskoulua, jonka kantavat rakenteet ovat teräsbetonielementtejä ja julkisivut pääosin paikallista puuta, Hongan painumatonta hirttä. Ymmärrettävästi hanketta ulkopuolelta seuraavista voi tuntua riskialttiilta, että rakennus nousee sadekelissä ilman suojatelttaa. Elementtirakenteisen rakennuksen runkovaiheessa säälle altistuminen on väistämätöntä ja tämä on otettu sekä suunnittelussa että toteutuksessa huomioon niin, ettei tilapäinen kastuminen vahingoita rakenteita rakennusaikana eikä koko elinkaaren aikana.

Kaikki villaeristeet, orgaaniset materiaalit ja muut kosteudelle arat materiaalit asennetaan vasta, kun rakennuksen yläpohja on vettä pitävä ja sadevedet saadaan hallitusti ohjattua pois rakenteista. Kaikki kosteudelle alttiit työvaiheet, kuten yhtenä näkyvimmistä hirsiseinien asennus, toteutetaan tilaajan ja Terve talo -asiantuntijan hyväksymien asennus- ja kosteudenhallintasuunnitelmien mukaisesti.

Työmaata hoidetaan ammattitaidolla ja ammattiylpeydellä, joihin osaltaan kuuluvat avoimuus ja rehti yhteispeli. Riskit on minimoitu hyvällä ennakkovalmistautumisella ja mikäli vahinkoja sattuu, ne korjataan nopeasti ja oikeaoppisesti. Tilaajan, konsulttien ja urakoitsijoiden yhteinen päämäärä on rakentaa turvalliset, terveelliset ja toimivat tilat koulunkäynnille vuosikymmeniksi. Rakennustyö toteutetaan Terve talo -periaatteita noudattaen ja laadusta tinkimättä.

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta