Digineuvonta
Kirjastossa on saatavilla ilmaista digineuvontaa.
Varaa aika kirjaston asiakaspalvelusta tai puhelimitse 044 459 6635.
Tätä digineuvontaa antaa vapaaehtoiset koulutetut digitutorit. Voit varata tunnin mittaisen ajan kerrallaan joka kuukauden ensimmäiseksi torstaiksi kello 13-15. Varaa aika sen viikon maanantaihin kello 16 mennessä. HUOM! Digitutorien toimintaan vaikuttaa kirjaston remontti. Kysy lisätietoja kirjastosta.
Digitutorit opastavat verkon, sovellusten ja laitteiden käytössä. Laitteiden teknisiin pulmiin ja laitehankintoihin kannattaa pyytää apua alan ammattilaiselta.
Kirjastossa on käytettävissä tietokone, jollet halua opastusta omalla laitteella.
Lyhytkestoisiin digipulmiin saat apua kirjaston asiakaspalvelusta ilman varausta.
Digikoulutusta verkossa
Jyväskylän kaupunginkirjaston digitietoiskut ovat joka toinen tiistai klo 14-15.30. Sivulta https://www.jyvaskyla.fi/kirjasto/opi-ja-osallistu/digitaidot löytyy linkit luentoihin ja ohjeet niihin osallistumiseen. Sivulla on myös vinkkejä ajankohtaisiin digiasioihin.
14.1. Mitä minun tarvitsee tietää television HD-siirtymästä. Artturi Kavaja, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.
28.1. Digijäämistö ja digitestamentti. Millainen jälki meistä jää digimaailmaan ja miten voimme itse hallita sitä? Tuukka Kivioja, Jamk.
11.2. Tekoäly vai tukiäly? Mitä meidän kaikkien olisi hyvä tietää tekoälyn mahdollisuuksista? Tuukka Kivioja, Jamk.
25.2. Kodin laitteiden tietoturva. Langattomat verkot, reitittimet ja muut kodin älylaitteet. Elmo Hämäläinen, Jamk
11.3. Seniorin itsearviointi – uusi digitaalinen toimintakyvyn arvioinnin väline. Heidi Rentola, Keski-Suomen hyvinvointialue
25.3. Kohti digitaalisten viranomaisviestien ensisijaisuutta. Henriikka Eloluoto, Digi- ja väestötietovirasto.
8.4. Minkä älylaitteen hankkisin? Vinkit itselle sopivan puhelimen, tabletin, tietokoneen ja älytelevision valitsemiseen. Elmo Hämäläinen, Jamk.
22.4. Kuntien yhteinen e-kirjasto. Miten lainaan, luen ja varaan sähköisiä kirjoja, äänikirjoja ja aikakauslehtiä. Luennon lopussa katsaus kirjaston muihin sähköisiin palveluihin. Informaatikko Mari Vuorinen, Jyväskylän kaupunginkirjasto.
6.5. Etäkokousalustat Teams, Google Meet ja Zoom. Mitä pitää ottaa huomioon kokousta kutsuttaessa tai kokouksiin liittyessä? Tuukka Kivioja, Jamk.
20.5. Omakanta tutuksi. Satu Räsänen ja Mirva Nättiaho-Rönnholm, Kela.