Ilmastotyö

Ilmastotyö

Ilmastotyö on osa Karstulan kuntastrategiaa 2022–2025, jonka kärkiä ovat kestävä kehitys ja omavaraisuus.

Karstula on pitkälle omavarainen niin energiantuotannossa kuin ruuan tuotannossa. Metsämme toimivat hiilinieluina ja puurakentaminen sitoo hiiltä vuosikymmeniksi. Kunnassa on tuulivoimaa ja uusia tuulivoimapuistoja valmistumassa lähivuosina. Tälläkin tavalla olemme lisäämässä hiilineutraaliutta ja omavaraisuutta energiantuotannossa.

Kunta on maaseutumainen, jossa luonto on lähellä ihmistä. Tältä pohjalta kunta mahdollistaa omavaraisuuden toteuttamisen ajatuksella: ”Vain maaseutu voi olla omavarainen”. Kaavoituksella ja maankäytöllä luodaan mahdollisuuksia toteuttaa omavaraistaloutta, varsinkin viljelyn osalta, vaikka omalla tontilla. Näin hiilijalanjälkeä voidaan pienentää lähiruuan käytöllä ja samalla voidaan lisätä huoltovarmuutta.

Karstula haluaa olla esimerkillinen kestävän kehityksen kunta Suomessa. Kunta onkin omassa toiminnassaan ottanut käyttöön aurinkosähköpaneelit uusissa hirrestä rakennetuissa koulussa ja terveyskeskuksessa. Tämä kehitys jatkuu myös vanhempien rakennusten osalta niiden remonttien toteutusten yhteydessä, jolloin rakennuksiin asennetaan myös aurinkovoimapaneelit.

Karstula tarjoaa siis loistavat mahdollisuudet kestävään arkeen ja asumiseen maaseudulla!

Pekka Kanervio, kunnanjohtaja

Hae sivustolta