Opintomaksut

Opintomaksut

Opintomaksut on päätetty sivistyslautakunnassa 29.8.2018.

Kurssikohtainen opintomaksu ilmoitetaan jokaisen kurssin kohdalla. Musiikin yksilöopetuksen hinnat ovat  20 minuutin  tunnilta 125 €.

Lisäksi joillakin kursseilla on materiaalimaksu, josta saa lisätietoa kurssin vetäjältä.

Opintomaksut laskutetaan lukuun ottamatta lyhytkursseja, joissa on käteismaksu (ilmoitetaan etukäteen).

Opintomaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää opintonsa. Erityisestä syystä (esim. terveydelliset syyt) rehtori voi myöntää maksuvapautuksen.

Perhealennus

Opistossamme on käytössä perhealennus, jonka saavat samassa piirissä käyvät tai samalle kurssille osallistuvat samassa ruokakunnassa asuvat saman perheen jäsenet seuraavasti: 1. osallistuja maksaa täyden maksun, 2. osallistuja saa 25 % alennuksen ja 3. jäsenestä alkaen alennus on 50 % opinto-maksusta. Alennus ei koske yksilöopetusta. 
Alennukset eivät tule automaattisesti, vaan saadaksesi ne sinun tulee ilmoittaa siitä toimistoon mieluiten sähköpostilla. Koko lukuvuoden kurssien osalta ilmoita viimeistään 30.9.2022.

Opintosetelit

Karstulan kansalaisopisto saa Opetus- ja kulttuuriministeriöltä opintoseteliavustusta, jolla voidaan korvata tai alentaa kohderyhmään kuuluvien opiskelijoiden opintomaksuja.

Työtön henkilö voi saada 30 €:n opintosetelialennuksen. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan kopio Kelan/työttömyyskassan viimeisimmästä maksutositteesta tai Kelan työvoimapoliittisesta lausunnosta, jossa todetaan työttömyyden alkaminen (voi tulostaa netistä).Liite toimitetaan kansalaisopiston toimistoon tai Kivijärvellä/Kyyjärvellä kirjastoon.

Senioriväestö eli 63 vuotta täyttäneet sekä eläkeläiset, jotka eivät ole ansiotyössä: opintosetelialennus on arvoltaan 10 €. Sen voi käyttää kansalaisopiston ryhmäopetukseen.

Maahanmuuttajan opintoseteliavustuksen arvo on 50 €. Sen voi käyttää kansalaisopiston ryhmäopetukseen.

Hakemus opintosetelialennuksesta tehdään samalla tavoin kuin ilmoittautuminen. Jos ilmoittaudut puhelimitse, mainitse, että haluat jonottaa opintoseteliä. Jos ilmoittaudut netissä, voit ilmoittautua samalla opintosetelijonoon.

Opintosetelialennukset myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä niin kauan kuin määrärahaa riittää. Huomaa, että yksi henkilö voi käyttää ainoastaan yhden alennuksen. Jos olet saanut alennuksen, se näkyy laskulla. Opintosetelialennuksen viimeinen hakupäivä on 30.9.2022

Smartum-setelit

Opintomaksun voi maksaa Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä, joilla maksaminen tapahtuu joko kansalaisopiston toimistoon tai Kivijärvellä ja Kyyjärvellä kirjastoon. Koko lukuvuoden kestävien kurssien Smartum-setelit on toimitettava 30.9.2022 mennessä. Lyhytkursseja voi maksaa Smartum-seteleillä koko lukuvuoden.  Niillä ei voi maksaa materiaalimaksuja ja ne ovat henkilökohtaisia.
Lisätietoja www.smartum.fi

Smartum Saldo ja ePassi

Opintomaksun voi maksaa  Smartum Saldo -mobiilimaksulla tai ePassilla, joilla maksaminen tapahtuu mobiilisovelluksen tai tietokoneen avulla. Suoritathan maksun 30.9.2022 mennessä. Lyhytkursseja voi maksaa Smartum Saldolla tai ePassilla koko lukuvuoden. Kerro lyhytkurssille ilmoittautuessasi, jos käytät näitä maksutapoja.

PAM:in alennussetelit

Palvelualojen liitto PAM:in osasto 072  on tehnyt kansalaisopiston kanssa sopimuksen alennusseteleiden käytöstä. PAM tukee jäsenistönsä osallistumista kansalaisopiston kursseille 5 € arvoisilla alennusseteleillä, joita on saatavilla oman alueosaston toimijoilta. PAM:in alennussetelit toimitetaan samoin kuin Smartum-setelit.

Kyyjärven kunnan tyky-alennus

Jos käytätte Kyyjärven kunnan tyky-alennusta, ilmoittakaa asiasta toimistolle koko lukuvuoden kurssien osalta viimeistään 30.9.2022.

Hae sivustolta