Opintomaksut

Opintomaksut

Opintomaksut on päätetty sivistyslautakunnassa 29.8.2018.

Kurssikohtainen opintomaksu ilmoitetaan jokaisen kurssin kohdalla. Musiikin yksilöopetuksen hinnat ovat  20 minuutin  tunnilta 125 € ja 30 minuutin tunnilta 165 €.

Lisäksi joillakin kursseilla on materiaalimaksu, josta saa lisätietoa kurssin vetäjältä.

Opintomaksut laskutetaan lukuun ottamatta lyhytkursseja, joissa on käteismaksu (mainittu ohjelmassa).

Opintomaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää opintonsa. Erityisestä syystä (esim. terveydelliset syyt) rehtori voi myöntää maksuvapautuksen.

Perhealennus

Opistossamme on käytössä perhealennus, jonka saavat samassa piirissä käyvät tai samalle kurssille osallistuvat samassa ruokakunnassa asuvat saman perheen jäsenet seuraavasti: 1. osallistuja maksaa täyden maksun, 2. osallistuja saa 25 % alennuksen ja 3. jäsenestä alkaen alennus on 50 % opinto-maksusta. Alennus ei koske yksilöopetusta. 
Alennukset eivät tule automaattisesti, vaan saadaksesi ne sinun tulee ilmoittaa siitä toimistoon mieluiten sähköpostilla.

Opintosetelit

Karstulan kansalaisopisto saa Opetus- ja kulttuuriministeriöltä opintoseteliavustusta, jolla voidaan korvata tai alennetaa kohderyhmään kuuluvien opiskelijoiden opintomaksuja. Kohderyhmiä ovat:

  • työttömät
  • senioriväestö; 63 vuotta täyttäneet
  • eläkkeellä olevat; eläkeläinen, joka ei ole ansiotyössä
  • maahanmuuttajat

Opintosetelihakemuksia saa toimialueen kirjastoista, Karstulassa kansalaisopiston toimistosta ja kunnan asiointipisteestä, Kyyjärvellä  ja Kivijärvellä kunnanvirastoista. Opintosetelialennukset myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä niin kauan kuin määrärahaa riittää. Yksi henkilö voi käyttää ainoastaan yhden alennuksen. Opintosetelihakemukset tulee palauttaa samoihin paikkoihin ja viimeinen palatuspäivä on 4.10.

Seniorien ja eläkkeellä olevien opintosetelialennus on arvoltaan 10 €. Sen voi käyttää kansalaisopiston ryhmäopetukseen.

Työtön henkilö voi saada 30 €:n opintosetelialennuksen. Hakemuksen liitteenä on oltava kopio Kelan/työttömyyskassan viimeisimmästä maksutositteesta tai Kelan työvoimapoliittisesta lausunnosta, jossa todetaan työttömyyden alkaminen (voi tulostaa netistä).

Maahanmuuttajien opintoseteliavustuksen arvo on 50 €. Sen voi käyttää kansalaisopiston ryhmäopetukseen.

Smartum-setelit

Opintomaksun voi maksaa Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä, joilla maksaminen tapahtuu joko kansalaisopiston toimistoon tai Kivijärvellä yhdyshenkilö Hannu Ahoselle tai Kyyjärvellä kunnantoimistoon tai kirjastoon. Koko lukuvuoden kestävien kurssien Smartum-setelit on toimitettava 4.10. mennessä. Lyhytkursseja voi maksaa Smartum-seteleillä koko lukuvuoden.  Niillä ei voi maksaa materiaalimaksuja ja ne ovat henkilökohtaisia. Lisätietoja www.smartum.fi

Smartum Saldo ja ePassi

Opintomaksun voi maksaa  Smartum Saldo -mobiilimaksulla tai ePassilla, joilla maksaminen tapahtuu mobiilisovelluksen tai tietokoneen avulla. Suoritathan maksun 4.10. mennessä. Lyhytkursseja voi maksaa Smartum Saldolla tai ePassilla koko lukuvuoden. Kerro lyhytkurssille ilmoittautuessasi, jos käytät näitä maksutapoja.

PAM:in alennussetelit

Palvelualojen liitto PAM:in osasto 072  on tehnyt kansalaisopiston kanssa sopimuksen alennusseteleiden käytöstä. PAM tukee jäsenistönsä osallistumista kansalaisopiston kursseille 5 € arvoisilla alennusseteleillä, joita on saatavilla oman alueosaston toimijoilta. PAM:in alennussetelit toimitetaan samoin kuin Smartum-setelit.

Kyyjärven kunnan tyky-alennus

Jos käytätte Kyyjärven kunnan tyky-alennusta, ilmoittakaa asiasta toimistolle  viimeistään 4.10.

Hae sivustolta