Kokoelma ja aineistot

Kirjat, äänikirjat ja E-kirjat

Karstulan kunnankirjaston aineistotiedot löytyvät verkkokirjastosta http://keski.finna.fi

Karstulan kirjaston hyllyistä löytyy noin 40 000 kirjaa. Kokoelmassamme on myös äänikirjoja sekä CD:llä että MP3-muodossa. Äänikirjoja voit lainata myös verkosta Ellibsin e-kirjapalvelun kautta ja kuunnella niitä vaikkapa kännykällä. 

Ellibsin kautta voit lainata myös e-kirjoja. E-kirjojen laina-aika on aina enintään 14 vrk, mutta saman teoksen voi lainata uudestaan, mikäli siihen ei ole varauksia. Lisätietoa ja ohjeet Ellibsin e-kirjojen ja e-äänikirjojen käyttöön.

 

 

Lehdet

Kaikki kirjastoon tilatut lehdet löytyvät ulko-oven jälkeen oikealta lehtilukusalista. Sanomalehtiä ja aikakauslehtien uusinta numeroa voi lukea kirjastossa. Aikakauslehtien vanhempia numeroita saa lainata myös kotiin luettavaksi. Lehtien laina-aika on kaksi viikkoa. Kaikki kirjastoon tilatut lehdet näet lehtilistasta (pdf).

 

 

E-lehdet

ePress-palvelussa on yli 200 kotimaista sanomalehteä digitaalisina näköislehtinä. Lehdet ilmestyvät palveluun heti tuoreeltaan ja säilyvät palvelussa kaksi vuotta. Epressiä voit käyttää ainoastaan kirjaston tiloissa, joko kirjaston asiakaspäätteiltä tai kirjaston langattoman verkon kautta omalta mobiililaitteelta osoitteessa https://keskikirjastot.epress.fi.

eMagz-palvelu sisältää paljon kotimaisia aikakauslehtiä ja se toimii myös kirjaston ulkopuolella. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Lisätietoa ja ohjeet eMagz-palvelun käyttöön.

PressReader-palvelussa on tuhansia digitoituja sanoma- ja aikakauslehtiä eri puolilta maailmaa. Mukana ovat mm. Svenska Dagbladet, The Guardian, Washington Post, Elle ja Vogue. PressReaderin lehtiä voit lukea myös kirjaston ulkopuolella osoitteessa pressreader.com. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla (sama PIN, jolla asioit verkkokirjastossa). Tarkemmat ohjeet PressReaderin käyttöön.

 

AV-aineistot

Karstulan kirjaston kokoelmassa on lähes 2000 DVD- ja Blu-ray-levyä: elokuvia, musiikkia, karaokea sekä dokumentteja ja muuta tietopohjaista aineistoa. Kaikkien levyjen laina-aika on kaksi viikkoa.

Musiikkia kirjastostamme löytyy lähes 3000 CD-levyllisen verran. Levyjen laina-aika on kaksi viikkoa. Lisäksi käytössäsi on Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalvelu. Se sisältää yli miljoona kappaletta klassista, jazzia ja maailmanmusiikkia ja on käytettävissä Keski-kirjastojen kirjastokorteilla kotona tai kirjastossa. Lisätietoa ja ohjeet Naxos-palvelun käyttöön.

Keskikirjastojen asiakkaana sinulla on myös mahdollisuus opiskella soittoa, laulua ja äänittämistä kotimaisilla Rockway-verkkokursseilla. Yli 30 kurssin joukosta löytyy video-oppitunteja niin aloittelijoille kuin pidemmälle edistyneille harrastajille. Kursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, koskettimet, laulu, basso, rummut, ukulele ja äänitys. Lisätietoa ja ohjeet Rockwayn käyttöön.

Kielten opiskeluun tarkoitettuja äänitteitä ja moniviestimiä on kirjaston parvella kielikirjojen ja vieraskielisten romaanien lähellä.

 

Pelit

Kirjastostamme löytyy useita erilaisia lauta- ja pulmapelejä, joita voit pelata kirjastossa tai lainata kotiin pelattavaksi. Lauta- ja pulmapelit ovat kirjaston parvella. Nuorten osastolta löytyy erilaisia konsolipelejä lainattavaksi. Meiltä voit lainata myös frisbeekiekkoja. Pyydä kiekot virkailijalta. Kaikkien pelien laina-aika on kaksi viikkoa.

 

Kotiseutuaineisto

Kirjaston perällä on Karstula-huone, jossa on lainattavaa ja ei-lainattavaa Karstulaa koskevaa aineistoa. Karstulaa koskevaa ja karstusten julkaisemaa aineistoa sekä aineistoa lähikunnista on hyllyissä vapaasti saatavilla ja sitä voi lainata myös kotiin.

Lukollisissa kaapeissa on kotiseutukokoelma, jonka aineisto säilytetään pysyvästi. Kotiseutukokoelmassa on noin 300 kirjaa ja noin 100 äänitettä ja muuta aineistoa. Kotiseutukokoelman aineistoa voit pyytää käyttöösi virkailijalta. Sitä voi käyttää vain kirjastolla eikä sitä anneta kotilainaksi.

 

Vanha kokoelma

Karstulan vanhan kirjaston kirjoja on säilynyt yli 300.

Karstulaan perustettiin ensimmäinen kirjasto 1861.  Vanhan kirjaston säilyneet vuosina 1835-1928 julkaistut kirjat ovat lukitussa kaapissa. Virkailija voi avata kaapin, jos haluat katsoa vanhaa aineistoa.

Hae sivustolta