Työpaja

Karstulan työpaja

Karstulan kunnan ylläpitämä työpajatoiminta on aloitettu vuonna 1991, Ensimmäiset vuodet toiminta oli varsin pienimuotoista korjausverstas tyyppistä toimintaa.

Karstulan Työpajan toiminta on osa paikkakunnan sosiaalista ja tuotannollista verkostoa. Toimintaideologiaksi on vakiintunut työn tekemisen kautta tapahtuva valmentautuminen ja oppiminen. Pajan toimintamalli on mahdollisimman lähellä ns. normaalia työyhteisöä.

Uusi historianlehti pajan toiminnassa kääntyi 2016 kun pajan toiminta yhdistettiin työllisyysyksikköön. Samassa perustettiin matalankynnyksen pajatoiminta Fokuspaja- toiminta.

Syksyllä 2017 saatiin alihankintatyönä hammaslappujen pakkausta. Tämä on merkittävä alihankintatyö tällä hetkellä pajan toiminnassa.

Kohderyhmänä ovat ensisijaisesti nuoret, mutta pajaan työllistetään myös vanhempia pitkäaikaistyöttömiä.

Työpajatoiminta edistää ja tukee syrjäytymisvaarassa olevien nuorten ammatillisten valmiuksien kehittymistä ja nuorten työllistymistä sekä kuntouttaa ja valmentaa vanhempia pitkäaikaistyöttömiä elämänhallintaan ja työelämään.

Pajalla toimii kolme pistettä; Puupaja, Hammaslappupaja ja Fokuspaja

Meillä on mahdollisuus olla työkokeilulla, kuntouttavalla työtoiminalla, palkkatuetulla työllä, sosiaalisella kuntotuksella.

Jos kiinostuit ota reippaasti yhteyttä,joko suoraan pajalle, työvoimatoimistoon tai sosiaalitoimeen.

 

Heikki Hänninen

Työpajan johtaja / Vuorotteluvapaalla 10.4.2024 saakka

044 459 6506

Yksikkö

Karstulan työllisyysyksikkö, työpaja

Toimipaikka

Heikintie 2, 43500 Karstula

Mikko Kallio

Työpajan ohjaaja

044 4596407

Hae sivustolta