Lasten ja nuorten kirjasto

Satutuokiot

Kirjaston satutuokiot jatkuvat perjantaina 11.3.2022 klo 9.45. Tervetuloa!

Kaikille avoimia satutuokioita järjestetään keväällä 2022 joka toinen perjantai klo 9.45. Päivät ovat 14.1., 28.1., 11.2., 25.2., 11.3., 25.3., 8.4., 22.4., 6.5. ja 20.5. Tarkasta hetken koronatilanne ajankohtaista sivulla.

Tuokiot on tarkoitettu ensisijaisesti alle kouluikäisille lapsille ja heidän hoitajilleen / vanhemmilleen. Satuhetki kestää maksimissaan 20 min. Se on matalan kynnyksen tapahtuma,  jossa harjoitellaan keskittymistä kuunteluun ja katseluun ryhmässä. Osallistujat saavat satupassin, johon liimataan tarra jokaisen satutuokion päätteeksi. Kun passi on täynnä, osallistuja saa kirjastolta yllätyslahjan.

Tervetuloa!

Tulosta ilmoitus itsellesi tästä.

Varhaiskasvatusyhteistyö

Kirjaston ja varhaiskasvatuksen yhteistyösuunnitelma valmistui syksyllä 2018. Suunnitelmassa kerrotaan alle kouluikäisille lapsille suunnatuista kirjastopalveluista.

Yhteisökortti

Kirjasto suosittelee päiväkodeille ja perhepäivähoitajille yhteisökorttia, jolla voi lainata työhön liittyviä aineistoja, esimerkiksi lastenkirjoja tai ammattikirjallisuutta. Kirjasto uusii yhteisökortilla lainatut aineistot automaattisesti (max. 5 uusintaa / laina). Myöhästymismaksuja ei peritä eikä muistutuksia lähetetä, ellei aineistosta ole varauksia. Kortin haltija on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta.

 

 

Kouluyhteistyö

Karstulan kirjasto tekee aktiivista yhteistyötä ala- ja yläkoulun kanssa. Yhteistyön suuntaviivat on määritelty kirjaston ja koulun yhteistyösuunnitelmassa. 

Kirjavinkkaukset ja kirjastonkäytönopetukset

Kirjasto tarjoaa kirjavinkkauksen vuosittain kaikille neljäsluokkalaisille. Kirjastonkäytönopetukset järjestetään ensimmäisen, viidennen ja seitsemännen luokan oppilaille. Kolmasluokkalaiset kutsutaan kirjastoseikkailuun. Muille luokille tarjotaan mm. sanataide- ja mediapajoja.

Lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille järjestetään kirjastonkäytönopetusta pyydettäessä.

Lukudiplomit

Karstulan kirjaston omat lukudiplomilistat on tarkoitettu vinkkilistoiksi eri luokka-asteille. Listat päivitetään vuosittain.

Diplomisuoritusta varten oppilaan tulee lukea tai kuunnella vähintään kuusi kirjaa. Luetut kirjat merkitään koontilomakkeelle. Kirjat luettuaan oppilas saa kirjallisen tunnustuksen, lukudiplomin.

Opettajat voivat hyödyntää valmiita diplomipohjia (pdf):

lukudiplomi (alakoulu)
lukumestari (alakoulu) vähintään kaksi luettua lukulistaa
superlukumestari (alakoulu) vähintään neljä luettua lukulistaa

 

Lukudiplomien kirjavinkkilistat eri luokka-asteille (pdf):

Eput
Toput
3.-4.-luokkalaiset
5.-6.-luokkalaiset
7.-8.-luokkalaiset
9.-luokkalaiset

Tutustu myös Keski-kirjastojen lukudiplomilistoihin!

Keski-kirjastojen yläkoulun lukudiplomin löydät Nuorten vinkit -sivun alareunasta

Hae sivustolta