Karstulan kunnan tiedote valtioneuvoston linjauksiin pohjautuen (16.3. klo 18.45)

Julkaistu 16.03.2020

Karstulan kunnan tiedote valtioneuvoston linjauksiin pohjautuen

Karstulan kunnan varautumisen johtoryhmä on linjannut toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti.

 

Koko valtioneuvoston linjaus luettavissa tästä.

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

 

Koulu

Lukiokoulutus ja perusopetuksen luokat 7-9 siirtyvät etäopetukseen tiistaista 17.3. alkaen, etäopetus kestää 13.4. saakka.

Kaikilla lukion opiskelijoilla ja 7-9 lk oppilailla on käytössään tietokoneet ja sähköinen järjestelmä, jonka kautta opetus annetaan 17.3.-13.4. välisenä aikana. Ylioppilaskirjoitukset järjestetään normaalisti sovitun mukaisesti. Koulujen tilat suljetaan. Ruokailuja ei järjestetä.

Peruskoulun 4-6 lk oppilaat siirtyvät etäopetukseen 18.3.-13.4. väliseksi ajaksi.

Peruskoulun 1-3 vuosiluokkien lapsille ja Tolppilan esiopetusryhmälle järjestetään etäopetusta 18.3.-13.4. välisenä aikana, poikkeuksena kuitenkin ne oppilaat, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla. Näille oppilaille opetusta järjestetään normaalisti.

Opetuksen järjestämispaikka on 1-3lk osalta Himmeli ja esiopetuksen osalta Tippamäen päiväkoti. Erityisen tuen päätöksen saaneille lapsille opetusta järjestetään tarvittaessa. Koskee kaikkia 1-9lk oppilaita.

Oppilaiden vanhempien on ilmoitettava opetustarpeesta 17.3. klo 12.00 mennessä rehtorille sähköpostiin jaana.talja-latvala@edu.karstula.fi. Samalla on ilmoitettava myös mahdollisesta koulukuljetustarpeesta. Ilmoitusta ei tarvitse, mikäli oppilas jää etäopetukseen. Tämä järjestely alkaa keskiviikkona 18.3.

Kaikki koulujen kerhotoiminta lakkautetaan toistaiseksi. Koulun toimipisteiden ovet pidetään suljettuna. Ilttis Touhulan toiminta jatkuu normaalisti opetuksessa oleville oppilaille.

Oppilashuolto ja etsivä nuorisotyö siirtyvät etätyöhön ja ovat tavoitettavissa sähköisten viestimien kautta.

 

Päivähoito

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Päivähoitolapsia noudettaessa ohjeistetaan, että vain yksi huoltaja noutaa lapsen. Näin vähennämme turhia kohtaamisia.

 

Vapaa-aikapalvelut

  • Kansalaisopiston lukukausi on päättynyt. Hyvityksiä menetetyistä opetuskerroista voi halutessaan hakea kansalaisopiston verkkosivuilta myöhemmin keväällä löytyvällä lomakkeella. Pienin palautettava summa opiskelijaa kohden on 10 euroa. Tiedotamme jatkosta ja tarkemmista ohjeista.
  • Kunnan järjestämät uimahallimatkat sekä Karstula-Areenan yleisöluistelut on peruutettu.
  • Kesän leiritoiminnasta päätökset tehdään myöhemmin.
  • Liikuntahalli suljetaan koulun ulkopuoliselta käytöltä 16.3. alkaen toistaiseksi. Kuntosaliyrittäjä vastaa omasta toiminnasta.
  • Nuorisotalo suljetaan toistaiseksi 16.3.-13.4. väliseksi ajaksi.
  • Kirjasto suljetaan kokonaan ajalle 18.3.-13.4.
  • Käsityötalo (myös omatoimi työskentely) suljetaan 18.3.-13.4. väliseksi ajaksi.
  • Työpaja suljetaan 18.3.-13.4. väliseksi ajaksi.
  • Kruukkilan kotiseututalo suljetaan ja varaukset perutaan 13.4. saakka.

 

Henkilöstö

Karstulan kunta määrää ne työntekijät etätyöhön, joiden työtehtävät sen mahdollistavat. Karstulan kunta käyttää tässä tehtäväkohtaista harkintaa. Esimiehet valmistelevat asiaa.

Kunnan kokouskäytännöistä ilmoitetaan myöhemmin.

 

Kunnantalo Himmeli

Kunnantalo Himmeli suljetaan toistaiseksi ulkopuolisilta 17.3.-13.4. väliseksi ajaksi. Asiointi tapahtuu sähköisesti ja puhelimitse.

 

Tiedottaminen

Kunnan varautumisen johtoryhmä kokoontuu säännöllisesti seuraamaan tilanteen kehittymistä. Tuorein tieto lisätään mahdollisimman nopeasti kunnan internetsivuille ja sosiaalisen median kanaville.

Kunnanjohtaja vastaa viestinnästä yhdessä johtoryhmän kanssa.

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta