Karstulan yhtenäiskoulu valittu mukaan Kuntarahoituksen ensimmäiseksi yhteiskunnallisen rahoituksen hankkeeksi

Julkaistu 16.06.2020

Karstulan yhtenäiskoulu valittu mukaan Kuntarahoituksen ensimmäiseksi yhteiskunnallisen rahoituksen hankkeeksi

Kuntarahoituksen yhteiskunnallinen rahoitus on suunnattu erityisen vaikuttaville ja laaja-alaista yhteiskunnallista hyötyä tuottaville hankkeille. Ensimmäiset kuusi hanketta on nyt valittu mukaan yhteiskunnallisen rahoituksen portfolioon. Yksi kuudesta mukaan valitusta hankkeesta on Karstulan uusi yhtenäiskoulu.

Yhteiskunnallista rahoitusta voivat saada Kuntarahoituksen asiakkaat eli kuntasektorin yhteisöt sekä valtion tukeman yleishyödyllisen asuntotuotannon toimijat. Rahoitettavien hankkeiden on sisällyttävä jollekin Kuntarahoituksen yhteiskunnallisen rahoituksen viitekehyksen osa-alueista, joita ovat asuminen, hyvinvointi ja koulutus. Hankkeiden on edistettävä yhdenvertaisuutta, yhteisöllisyyttä, hyvinvointia tai kuntien tai niiden alueiden elinvoimaa. Yhteiskunnallisilla investoinneilla on paljon laajempia vaikutuksia kuin usein ajatellaan. Esimerkiksi kirjasto tai uimahalli vaikuttaa monin eri tavoin ihmisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja alueensa yhteisöön.

Ensimmäiset yhteiskunnallisen rahoituksen hankkeet hyväksyttiin toukokuun lopussa. Hankkeet hyväksyy kolmejäseninen arviointiryhmä, johon kuuluvat toiminnanjohtaja Jouni Parkkonen Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät KOVA ry:stä, kuntatutkija Jenni Airaksinen Tampereen yliopistolta sekä yhteiskunnallisen rahoituksen tuotevastaava Päivi Petäjäniemi Kuntarahoituksesta.

Karstulan yhtenäiskoulu hyväksyttiin yhteiskunnallisen rahoituksen hankkeeksi seuraavin perustein: Karstulan yhtenäiskoulun käyttö kyläkeskuksena tuo kylätaajamaan elävyyttä, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja lisää kunnan vetovoimaa. Toimivat, terveelliset ja turvalliset varhaiskasvatuksen ja opetukset tilat ovat perusta lasten, nuorten ja opetushenkilökunnan hyvinvoinnille. Turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukevat ratkaisut vaikuttavat merkittävästi lasten ja nuorten itsetuntoon ja myöhempään elämään.”

 

Muut mukaan hyväksytyt hankkeet:

  • Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas
  • Setlementtiasunnot, Jousenpuistonkatu, Espoo
  • Sodankylän kunta, Hyvinvointikeskus Sopukka
  • Turun Ylioppilaskyläsäätiö, Tyyssija, Turku
  • Versonsilmu Oy, Versokoti (kehitysvammaisten asuntoja)

 

Lue lisää www.kuntarahoitus.fi/ajankohtaista

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta