Korkeakankaan tuulipuiston rakennushanke käynnistyy

Julkaistu 09.01.2020

Korkeakankaan tuulipuiston rakennushanke käynnistyy

OX2 ja Aquila Capital allekirjoittivat sopimuksen Karstulan tuulipuiston rakentamisesta

Pohjoismainen uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja uusiutuvaan energiaan keskittyvä pääomasijoittaja Aquila Capital ovat allekirjoittanut sopimuksen Korkeakankaan tuulipuiston rakentamisesta. Karstulaan on tulossa yhdeksän tuulivoimalaa, ja hanke rakennetaan ilman valtion tukea.

OX2 tuottaa tuulipuiston avaimet käteen -periaatteella, jonka jälkeen se vastaa myös puiston teknisestä ja taloudellisesta hallinnoinnista. Tuulipuisto on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2021 lopulla.

Tuulipuiston maanrakennustyöt aloitetaan pian ja niiden pitäisi valmistua vuoden 2020 aikana. Tuulivoimaloita päästään asentamaan kesällä 2021”, toteaa OX2:n projektipäällikkö Pasi Tammivaara.

OX2:n rakenteilla olevien tuulivoimahankkeiden kokonaiskapasiteetti on Pohjoismaissa yli 1000 megawattia. Näistä Suomessa sijaitsee reilu viidesosa eli 211 megawattia.

”Olemme iloisia voidessamme jatkaa hyvää yhteistyötämme Aquilan kanssa. Korkeakankaan tuulipuisto on jo viides yhteinen tuulivoimaprojektimme. Tuulivoiman kysyntä on tällä hetkellä erittäin kovaa sekä Suomessa että Ruotsissa. Molemmissa maissa rakennamme tuulivoimaa markkinaehtoisesti eli ilman valtion tukea ja edullisemmin kuin missään muualla Euroopassa”, sanoo OX2:n maajohtaja Teemu Loikkanen.

Korkeakankaan tuulipuisto koostuu yhdeksästä Nordexin tuulivoimalasta, joiden arvioitu vuosituotanto on 140 gigawattituntia.

 

Tietoja Korkeakankaan hankkeesta:

  • 9 tuulivoimalaa, joiden teho on hieman yli 43 MW
  • Nordex-turbiinien malli N149 4,8 MW ja kokonaiskorkeus 230 metriä
  • Arvioitu vuosituotanto noin 140 GWh, mikä vastaa noin 28 000 kotitalouden sähkönkulutusta (5 000 kWh/kotitalous)
  • Arvioitu käyttöönottoajankohta joulukuussa 2021
  • Tärkeimmät alihankkijat Nordex (turbiinitoimittaja), KSBR (infratyöt) ja Fingrid (verkkoliityntä)
  • Oikeudellinen neuvonantaja: DLA Piper
Takaisin uutisiin

Hae sivustolta