Koronatiedote 8.2.2021

Julkaistu 08.02.2021

Kokoontumisrajoituksia jatketaan Keski-Suomessa – yli 10 henkilön yleisötilaisuudet kielletty 1.3.2021 saakka

Länsi- ja Sisä-Suomen AVI on jatkanut päätöstään kokoontumisrajoituksista. Yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on edelleen kielletty 1.3.2021 saakka. Päätöksen mukaan kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on edelleen kielletty koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Tämä, myös Karstulaa koskeva päätös, on voimassa 9.2.-1.3.2021 välisen ajan.

Enintään 10 hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta myös tuolloin on noudatettava ehdottoman tarkasti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. AVI suosittelee painokkaasti kuitenkin välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää. Kokoontumisrajoitukset eivät koske kunnallista päätöksentekoa.

Vapaa-ajan toiminta:

  • Karstulan kansalaisopiston senioriliikuntakurssit keskeytetään. Keskeytys koskee liikuntakursseja, joissa toiminta ei ole vielä kevään osalta käynnistynyt. Maksetut opintomaksut palautetaan opiskelijoille kevätkauden osalta.
  • Karstulan kunnan liikuntapalveluiden ryhmät lopetetaan tämän kauden osalta. Ryhmät jatkuvat vasta syksyllä, kun toiminta on osallistujille turvallista. Kannustamme kuntalaisia omatoimiseen, turvalliseen liikkumiseen!
  • Liikuntahallissa ryhmät voivat edelleen kokoontua turvallisuusmääräykset huomioiden.
  • Nuorisotalo pidetään edelleen suljettuna perjantaisin.
  • Karstulan uimahallikuljetuksia ei järjestetä 8.2.-1.3.2021 välisenä aikana.
  • Kirjasto pidetään auki normaalisti. Lukupiirit ja satutunnit eivät kokoonnu.

 

Paras tapa estää koronaviruksen leviäminen on huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Karstulan kunta suosittelee edelleen kasvomaskien käyttöä KAIKISSA JULKISISSA TILOISSA. Kasvomaskin käyttäminen on toisista ja itsestä välittämistä. Maskin käyttöä suositellaan myös ulkotiloissa silloin, kun turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Aluehallintovirasto suosittelee kaikkien varotoimenpiteiden sinnikästä noudattamista, jotta epidemiatilanne saadaan helpottumaan. Jokainen voi omilla toimillaan hillitä viruksen leviämistä.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta