Saarikan koronaohjeistus 17.1.2022

Julkaistu 18.01.2022

17.1.2022 päivitetyt koronaohjeet

Saarikan ohjeet perustuvat KSKS:n  ohjeisiin, jotka on annettu 14.1.

 

Voimassa olevan koronaohjeen mukaan

  • Oireettomia altistuneita ei testata eikä laiteta karanteeniin
  • Oireisia ei testata eikä laiteta eristykseen
  • Positiivisen kotitestin tehnyttä ei testata terveysasemalla eikä laiteta eristykseen
  • Jos oireettoman perheessä on koronapositiivinen, omaehtoinen karanteeni on 5 vrk (koronapositiivisen perheenjäsenen oireiden alkupvm = päivä no 0), ei aseteta  virallisesti karanteeniin
  • Jos perheessä on koronapositiivinen ja itsellä on oireita, omaehtoinen eristys on 5 vrk, oireiden jatkuessa pidempi.  Oireiden tulee olla poissa 2 vrk ennen päivähoitoon/kouluun menoa. Ei aseteta eristyspäätöstä.

 

Terveysasemien sairaanhoitajat voivat kirjoittaa sairauslomaa/lapsen hoitovapaata 5 vrk oireilevalle henkilölle.  Koska virallisia karanteeni/eristyspäätöksiä ei tehdä, kouluilla ei ole velvoitetta järjestää etäopetusta, vaan toimitaan kuten muidenkin sairauksien kanssa.  Ymmärrettävästi tästä tulee hankaluuksia joillekin perheille, mutta nämä ovat viralliset ohjeet.  Päivitetyt ohjeet tarkempina tulevat Saarikan sivuille.

Poikkeuksen ylläolevasta tekevät rokottamattomat sotetyöläiset, erityisesti hoivakotien ja palvelutalojen työntekijät, sekä hoivakotien, palvelutalojen jne. asukkaat ja vuodeosastolla olevat potilaat.  Sote-työläisten karanteeni/eristyspäätökset riippuvat siitä, millaista työtä tekee. 1.2.2022 alkaen sotetyöläisillä on lain määräämä rokotevelvollisuus (”pakko”), joten tämäkin ohje sitten muuttuu.

Koronaa on paljon liikkeellä, positiivisia testejä viime viikolta on nelisenkymmentä, mutta koska testaamista on vähennetty, koronapotilaiden määrä lienee paljon suurempi.

Omikronin leviämistä ei pysty enää millään estämään.

 

Päivi Sopanen
vs. ylilääkäri
www.saarikka.fi

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta