HUHTIKUU 2020

Julkaistu 23.04.2020

Keväällä alkaa perinteisesti aktiivisin rakentamisen aika

23.4.2020 / Mari Voimäki

Roudan sulamisen jälkeen on perinteisesti hyvä alkaa tekemään rakennuksen perustuksia kunnollisen kaivukauden alettua. Tänä vuonna tätä vaihetta odotellaan Karstulan kunnan osalta ainakin parissa eri rakennushankkeessa.

Uuden Yhtenäiskoulun rakennushankkeella on jo pitkähkö historiansa Karstulassa alkaen vuodesta 2015. Erilaisten vaiheiden jälkeen olemme päässeet siihen vaiheeseen, että uuden yhtenäiskoulun suunnitelmat ovat valmiit, ja hanke on parhaillaan urakkakilpailutuksessa. Tarjouksia pyydämme rakennus-, LVIAS-urakoista Hilmassa olevan julkisen tarjouspyynnön mukaisesti. Tämä hankkeemme on EU-tason kynnyksen euromääräisesti reilusti ylittävä projekti, joten urakkakilpailutusaika on melko pitkä. Jotta saisimme hankkeelle mahdollisimman monta, hyvää tarjousta, jatkoimme urakkatarjousten jättöaikaa vielä kahdella viikolla. Tarjousten jättöaika päättyy nyt 29.4.2020, vappuaaton kynnyksellä.

Olemme lähestymässä uuden yhtenäiskoulun rakennushankkeessa nyt jo jotain konkreettista ja näkyvää vaihetta. Tähän asti projekti on ollut erilaisten tarveselvitys-, hankesuunnittelu- ja luonnos/toteutussuunnitteluvaiheissa, ja sen vuoksi rakennuspaikalla ei ole vielä tapahtunut mitään näkyvää, vaikka rakennus on saanutkin tulevan muotonsa ja detaljit vastaamaan käyttäjien tarpeita jo suunnittelijoiden pöydillä. Rakennusvaiheen alkaessa tilanne muuttuu. Tällöin saamme iloita yhden projektin suuren etapin päättymisestä ja konkreettisen toteutuksen alkamisesta! Kovasti odotettu, turvallinen ja terveellinen koulurakennus oppilaille ja tarhalaisille sekä henkilöstölle alkaa kohta hahmottumaan tontille.

 

Rakennus tulee sisältämään tilat päiväkodista lukioon, yhteensä noin 4900 m2 bruttoalaltaan. Rakennuksen tilat on suunniteltu tulevaisuuden ennusteiden mukaisesti yhteensä noin 400 tarhalaiselle ja oppilaalle. Aluksi tilat ovatkin oppilasmäärällemme hieman ahtaat, ja tiloja tarvitaan oppilaille jonkun luokan verran toisaalta. Tilanne tulee korjaantumaan kuitenkin melko nopeasti. Uudella yhtenäiskoululla Karstulan kunta tulee vastaamaan perustehtävänsä täytäntöön panosta.

Toinen vastaava hanke kunnassamme on uuden SoTeKu-keskuksen rakentaminen. Rakennukseen tulee sijoittumaan tilat sote-keskukselle (terveysasemalle) ja kuntoutusosastolle, yhteensä noin 1991 m2 huoneistoalaltaan. SoTeKu-rakennuksessa toimintaa tulee operoimaan Sote-kuntayhtymä Saarikka kuten nykyiselläkin terveysasemallamme. Tämä hanke tullaan toteuttamaan kvr-urakkana ns. ranskalaisella kilpailutuksella luonnos- ja toteutussuunnittelun sisältyessä kilpailutettavaan urakkatarjoukseen toisin kuin yhtenäiskouluhankkeessa, joka toteutetaan jaettuna urakkana.

SoTeKu-keskus tullaan rakentamaan myös samaan ns. koulukortteliin, korttelin toiseen päähän vain yhtenäiskouluun verrattuna. Kuntamme keskustan raitti tulee saamaan ilmeeseensä kovasti uudistusta näiden tulevien uusien rakennusten myötä. Pyörät pyörivät kuntamme hankkeissa tänä korona-aikanakin!

Uuden yhteinäiskoulun julkisivukuva.

Takaisin kirjoituksiin

Hae sivustolta