TOUKOKUU 2024

Julkaistu 03.05.2024

Kopeskaari kohtaamis- ja tapahtumapaikka

3.5.2024 Maria Rasi / tekninen sihteeri

Karstulalaisen muotoiluyhdistys Artranta ry:n toimesta järjestettiin suunnittelukilpailu Aalto-Yliopiston arkkitehtuurin, maisemaarkkitehtuurin ja muotoilun opiskelijoille. Tarkoitus oli suunnitella tapahtumatori, joka toisi Karstulan keskustaan ilmettä, viihtyisyyttä sekä vetovoimaa.

Tapahtumatori päätettiin rakentaa suunnittelutyön mukaisesti paviljonkirakennuksena, jossa on kattamaton portaikko ja ylhäällä näköalatasanne. Toritasosta löytyy kioski, inva-WC sekä varastotila.

Kopeskaari

Tapahtumatori avattiin juhlallisesti 18.10.2017 Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön toimesta. Kopeskaaren nimen tori sai avoimen nimikilpailun myötä.

Kopeskaaren julkisivuverhous on tehty siperian lehtikuusesta, lahonkesto-ominaisuuksien, pihkaisesta ja tiheästä rakenteesta johtuen, pintakäsittelyä ei ole suositeltu tehtäväksi. Siperian lehtikuusi käsittelemättömänä harmaantuu sateen ja auringon UV-säteilyn johdosta kelon harmaaksi noin 2-3 vuoden kuluessa.

Kopeskaarella on järjestetty erilaisia tapahtumia eri yrittäjien, yhdistysten ja paikkakuntalaisten toimesta.

Kopeskaaren kioskissa on hyvä varustelutaso, sieltä löytyy jääkaappi, pakastin, keittolevy, kahvinkeitin, mikro sekä äänentoistolaitteisto. Tarvittaessa on vuokraajalla mahdollisuus saada myös kaasugrilli käyttöön, johon täytyy itse tuoda oma kaasu.

Karstulalaiset asukkaat, yhdistykset ja järjestöt joiden kotipaikka tai toimipiste on Karstulassa voi vuokrata Kopeskaaren ilmaiseksi. Yrityksen kotipaikan tulee olla kaupparekisterissä Karstula, jotta hän saa vuokrasta vapautuksen.

Ulkopaikkakuntalaisille Kopeskaaren vuokraus on 100 €/pv, johon kuuluu kioskin käyttö, inva-WC, torimyyntipaikat sekä sähkö ja vesi.

Kopeskaaren varaus tapahtuu Teknisen palvelukeskuksen kanslistilta ja varauksen yhteydessä on hyvä mainita, jos on karstulalainen asukas, yhdistys, järjestö tai yritys jolloin tiedämme että vuokraus on varaajalle ilmainen.

Karstulan torilta on myös mahdollista varata torimyyntipaikkoja, joita tarvittaessa saamme järjestymään useampia. Varaus torimyyntipaikkoihin tehdään samoin, kun Kopeskaaren varaus, Teknisen palvelukeskuksen sihteeriltä. Torimyyntipaikat ovat myös  ilmaisia karstulalaisille asukkaille, yhdistyksille, järjestöille ja yrityksille. Torimyyntipaikka ulkopaikkakuntalaisille asukkaille, yhdistyksille, järjestöille ja yrityksille on 10 € ja sisältää 4×5 m kokoisen myyntipaikan, isompi myyntipaikka katsotaan aina tapauskohtaisesti.

Torimyyntipaikkojen varauksessa on otettava huomioon, jos Kopeskaari on samaan aikaan varattu sisältyy myös toripaikat Kopeskaaren varaajalle jolloin toripaikkoja emme voi varata muille ellei sitä ole Kopeskaaren alkuperäisen varaajan kanssa sovittu toisin.

TERVETULOA JÄRJESTÄMÄÄN TAPAHTUMIA KOPESKAARELLE!

Takaisin kirjoituksiin

Hae sivustolta